Portfolio marktorganisatie Huurkraam.nl

Norg

Sinds 1998 heeft de commissie stimulering markten Norg "Boermarke Oosteind" en "Boermarke Westeind" met ondersteuning van de gemeente Noordenveld de jaarmarkten in Norg georganiseerd.

Met ingang van februari 2010 heeft de gemeente Noordenveld geen bemoeienis meer met de jaarmarkten in Norg. De Boermarken hebben de organisatie van de goederenmarkten uitbesteed aan Huurkraam.nl.

Borger

Sinds enkele jaren organiseert Huurkraam.nl in opdracht van de winkeliers een aantal braderieën met vlomarkten in het zeer toeristische Borger.

Deze markten hebben in die jaren een explosieve groei doorgemaakt en mogen zich daarmee in de belangstelling van zeer veel publiek en daarmee ook standhouders verheugen. Ook in 2016 staan deze markten uiteraard weer op de kalender.

Gasselte

In het voorjaar van 2011 werd Huurkraam.nl benaderd door de Stichting "Gasselte, mooi he" om de organisatie van de reeds jaren bestaande en succesvolle "Halfdeurmarkt" en de jaarmarkt in augustus op zich te nemen.

In 2017 wordt alleen de jaarmarkt in Gasselte door Huurkraam.nl georganiseerd.

Tweede Exloërmond

In 2006 werd voor het eerst een jaarmarkt opgezet aan de Zuiderkijl tijdens de feestweek in Tweede Exloërmond, op verzoek van de ondernemersvereniging.

Deze markt kreeg een jaarlijks vervolg aan de Nijverheidsstraat samen met de in 2007 opgezette truckrun waarbij mensen met een beperking een ritje door de omgeving wordt aangeboden. Veel bedrijven sponsoren dit evenement door hun trucks beschikbaar te stellen aan hun chauffeurs die op basis van vrijwilligheid hun medewerking verlenen. Steeds meer publiek weet het gecombineerde evenement te vinden.

Exloo

Een paar weken voor het begin van het zomerseizoen 2009 kwamen wij in contact met het bestuur van de ondernemersvereniging in Exloo. De toenmalige markt-organisator had nog maar zes aanmeldingen en wilde zijn contract annuleren.

Huurkraam.nl sprong hier op in en kreeg het voor elkaar binnen enkele weken een dertigtal kooplieden te werven, die zes achtereenvolgende weken gezellige en goede vakantiemarkten hebben neergezet. In 2010 werd het aantal markten uitgebreid met een aantal zon- en feestdagen buiten het hoogseizoen. Ook deze waren zeer succesvol. Ook in 2015 vinden de markten plaats.

Roden

Huurkraam.nl werd in 2011 gevraagd om bij de al jaren bestaande vlomarkten een braderie te organiseren. De markten vonden maandelijks plaats op het jaarbeursterrein in Roden. De bestaande vlomarkten zijn altijd op zaterdagen gehouden en werden op initiatief van Huurkraam.nl samen met de braderie naar de zondagen verhuisd hetgeen zeer succesvol is gebleken.

Vlagtwedde

Jaarlijks in de derde week van de bouwvak wordt er een feestweek in Vlagtwedde gehouden, deze draagt de naam "week der besten". De naam slaat op de vele recordpogingen die in de beginjaren werden georganiseerd. Terugkerende evenementen in programma van Vlagtwedde zijn onder andere de missverkiezing, een kleine kermis en een jaarmarkt.

Huurkraam.nl werd in 2013 benaderd de markt te organiseren. De markt slingert zich door het hele dorp en sluit aan op de kermis. De markt is erg populair bij zowel publiek als kooplieden. Ook in 2016 organiseert Huurkraam.nl deze markt.